Preteće pismo Merkelovoj na arapskom, beli prah i žileti

Nekoliko nemačkih političkih zvaničnika i kancelarka Angela Merkel primili su preteća pisma s belim prahom i žiletima, saopštila je berlinska policija.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 21.09.2017.

20:15

Preteće pismo Merkelovoj na arapskom, beli prah i žileti
Foto: Tanjug/AP

Te pošiljke, koje su stigle uoči nedeljnih parlamentarnih izbora, upućene su u sredu i četvrtak i naslovljene na pet osoba. Sadržale su beli prah i žilete. Jedna od pošiljki je bila upućena kancelarkinom suprugu Joakimu Saueru, na njihovu berlinsku adresu.

Poruke u pismima su napisane na arapskom, a potpisala ih je nemačka salafistička zajednica koja je upozorila da je sadržaj "smrtonosan, ne dirati", precizirala je državna televizija ARD na svojoj internet-stranici, prenosi Hina.

Policija je rekla da beli prah nije štetan.

Jedan od primalaca, poslanik Zelenih Hans Kristijan Štrebele je za ARD rekao da se možda radi o manipulaciji i da iako su poruke napisane na arapskom, pošiljaoci su možda iz krajnje desnice.

On je podsetio na nedavnu aferu nemačkog vojnika koji je maskiran u sirijskog tražioca azila planirao napade na predstavnike levice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: