Hrvatski odbornik slovenačkom poslaniku: Dođi u ring!

Splitski gradski odbornik Martin Pauk, iz Mosta nezavisnih lista, izazvao je na svojoj Fejsbuk stranici slovenčkog zastupnika Žana Mahniča.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.09.2017.

19:14

Hrvatski odbornik slovenačkom poslaniku: Dođi u ring!
screenshot/siol.net

Mahnič je za sutra sazvao sednicu parlamentarnog Odbora za odbranu na temu spremnosti slovenačke vojske na krizu zbog moguće primene arbitražne presude o graničnom sporu sa Hrvatskom u Piranskom zalivu.

Pauk je Mahniča optužio da huška na rat sa Hrvatskog i pozvao ga na obračun u ringu, bez oružja.

“Ova spodoba na slici je Žan Mahnič (27), po zanimanju zastupnik u slovenačkom parlamentu, a po karakteru idiot koji je za sutra sazvao sednicu o ratu Slovenije i Hrvatske. Pozivam navedenog krvožednog zastupnika, kad je već željan borbe, rata i krvi - na obračun u ringu sa mnom. Bez oružja, samo ruke i noge, dvojica ulaze, samo jedan izlazi", naveo je Pauk.

Mahnič neka predstavlja Sloveniju, ja volontiram za Hrvatsku, naveo je Pauk i dodao da će zemlji pobednika pripašće sporna teritorija.

"Dosta nam je ratova, dosta nam je žrtava, dosta je bilo razaranja i smrti", poručio je Pauk.

Mahnič je, naime, odbio zahtev premijera Mira Cerara da otkaže sednicu parlamentarnog odbora na temu spremnosti slovenačke vojske na krizu zbog moguće primene arbitražne presude o graničnom sporu sa Hrvatskom u Piranskom zalivu.

Na konferenciji za novinare je rekao da iz kabineta Cerara cure informacije i da je čuo da hrvatska vlada šalje dva broda - jedan kod Umaga i jedan u okolinu Pule.

Na tim brodovima su navodno, kako tvrdi Mahnič, pripadnici specijalnih jedinica Hrvatske vojske, a ne obalska straža.

Njihov cilj je, tvrdi, sprečiti arbitražu odluku o granici u Piranskom zalivu.

Dodao je da je Hrvatska spremna da brani svoju zemlju, ali da Slovenija ne zna kako će to da napravi.

"Ne daj Bože da dođe do konflikata, koje možemo očekivati s hrvatske strane", rekao je Mahnič koji je Cerara optužio da ne radi ništa po ovom pitanju.

"Hrvatska je spremna da koristi sve snage da spreči implementaciju arbitraže", kaže Mahnič i traži proveru vojske, preneo je hrvtski portal 24sata.

U slovenačkoj javnosti, naime, u utorak se pojavila informacija da je Mahnič za 14. septembar sazvao sednicu na kojoj treba da se raspravlja o spremnosti slovenačke vojske za slučaj zaoštravanja spora s Hrvatskom oko arbitražne presude o granici.

Reč je o proveri slovenačke vojske za slučaj eventualnog rata s Hrvatskom. Mahnič je, inače, zastupnik Slovenačke demokratske stranke (SDS) bivšeg premijera i opozicionog čelnika Janeza Janše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: