Nedelja, 03.09.2017.

11:51

Rusija: Severna Koreja stvorila ozbiljnu pretnju

Rusija je osudila Severnu Koreju zbog testiranja hidrogenske bombe istovremeno apelujući na sve aktere da ostanu uzdržani i vrate se dijalogu.

Izvor: Tanjug

Rusija: Severna Koreja stvorila ozbiljnu pretnju
Foto: Thinkstock

"Najnovije nepoštovanje obaveza relevantnih rezolucija Saveta bezbednosti UN i normi međunarodnog prava od strane Pjongjanga zaslužuje najoštriju osudu", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U saopštenju se navodi da Rusija žali zbog toga što je rukovodstvo Severne Koreje "stvorilo ozbiljnu pretnju" za taj region i upozorava da "nastavak takvog kursa donosi ozbiljne posledice za Pjongjang", prenosi AFP.

U ovim uslovima, kako se navodi, imperativ je zadržati smirenost i uzdržavati se od svake akcije koje bi dovela do dalje eskalacije tenzija.

"Pozivamo sve zainteresovane strane da se odmah vrate dijalogu i pregovorima kao jedinom mogućem načinu za rešavanje problema Korejskog poluostrva", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: