Ksenofobi i rasisti na ovoj fotografiji vide jedno, a vi?

Na nalogu norveške antiimigrantske grupe na Fejsbuku stoji fotografija “grupe muslimanki obučenih u burke u autobusu“ na kojoj su zaista samo prazna sedišta.

Izvor: B92

Utorak, 01.08.2017.

13:40

Ksenofobi i rasisti na ovoj fotografiji vide jedno, a vi?
Ilustracija: GettyImages

RT piše da je fotografija izazvala veliku buru na internetu.

Fotografiju je u grupu “Fedrelandet viktigst“ postavio Norvežanin Johan Slatavik uz pitanje: “Šta mislite o ovome?“ Komentari su, između ostalog, bili “zastrašujuće“, “bolesno“, “tragično“, “odvratno“ i “represija nad ženama“.

Osim toga, kako se navodi, bilo je i komentara o potencijalnom skrivenom oružju i bombama ispod burki.

“Mislio sam da će ovako biti 2050. godine, ali ovo se dešava sada“, glasi jedan od komentara.

Skrinšot rasprave iz grupe postavljen je na internetu uz komentar: “Šta se dogodilo kada se fotografija praznih sedišta postavi u odvratnu grupu na Fejsbuku i svi misle da vide grupu burki“.

Burka je tradicionalna paštunska ženska odeća koja pokriva celo telo i lice. Nose je žene islamske veroispovesti u Avganistanu i u delovima Pakistana i Indije. Burka je izrađena od guste tkanine koja u potpunosti pokriva celo telo, uključujući i lice, dok predeo oko očiju ima gustu mrežu kroz koju žena gleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: