6.000 udara groma u Italiji, nevreme stiglo i u HR / VIDEO

Iznad severne Italije formirala se jaka olujna linija s više od 6.000 registrovanih udara groma. Oluja je poslepodne stigla do Istre.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

20:27

6.000 udara groma u Italiji, nevreme stiglo i u HR / VIDEO
Foto: GettyImages

RHMZ je upozorio da se u toku noći između ponedeljka i utorka u Srbiji, nakon višednevnih tropskih temperatura očekuje zahlađenje, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Istru je, kako je i bilo najavljeno, poslepodne zahvatilo jako nevreme sa zapada, piše hrvatski portal "Indeks".

Za samo desetak minuta usled jakog vetra (udari do 83 km/h) do more se naglo ustalasalo i stanje je postalo poprilično opasno na celom području.

Temperatura je pala ispod 20 stepeni, a zabaležene su i obilnije padavine u pojedinim mestima.

Oluja se u kasnim poslepodnevnim satima premestila u unutrašnjost Hrvatske. Pljusak je oko 19 h počeo na području Karlovca i Zagreba, a crni oblaci prekrili su i Osijek.

Za najveći deo Hrvatske na snazi je narandžasti meteoalarm zbog nevremena praćenog grmljavinom.

U Srbiji je za sutra najavljen pad osetan temperature, a RHMZ upozorava da se ponegde očekuju nepogode sa jakim pljuskom, vetrom i gradom.Zbog toga je na teritoriji cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm. Opširnije - OVDE.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Pročitajte još:

I golim okom se vidi da se s klimom nešto čudno dešava

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: