Ne brinite, biće grejanja u vozilima GSP i leti

Iako temperature vazduha polako dostižu letnje, u starim vozilima GSP-a umesto klima-uređaja radi grejanje. Razlog je što se motori tako čuvaju od pregrevanja.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 22.05.2017.

14:40

Ne brinite, biće grejanja u vozilima GSP i leti
Foto: Tanjug, arhiva

Naime, kako pišu Novosti, grejanja će i ovog leta biti u autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća, jer u starim vozilima ono ni ne može da se isključi. Kako objašnjavaju vozači, i oni sami imaju isti problem, a svakodnevne su žalbe i prepirke sa građanima.

"Svakog dana se raspravljam sa ljudima oko grejanja, ne mogu da im objasnim da grejanje ne mogu da isključim, to rade majstori. Sve kolege imaju isti problem. Niko nije lud da se kuva i da sa ubrusom oko vrata vozi celu smenu", priča jedan od vozača na liniji 95, sa peškirom oko vrata.

Motor dok radi dostiže određenu temperaturu, a uključen sistem za grejanje izbacuje topao vazduh, što sprečava prokuvavanje. To znači, kada bi grejanje bilo ugašeno, mnoga vozila bi ostala u kvaru posle 100 metara. Tako je autobus koji greje i kad su visoke temperature sigurno i neispravan.

Pošto starih vozila najviše ima u pogonima Karaburma i Zemun, sigurno je da će se putnici na linijama koje njima pripadaju, poput 16, 23, 31, 95, 15, 83, 607, 702 i 706 kuvati tokom leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: