Četvrtak, 11.05.2017.

10:46

Tvorac igre "Plavi kit": Čistim društvo od ljudskog otpada

Čovek koji je osmislio vrlo opasnu "igru samoubistva" namenjenu deci nalazi se u zatvoru i tvrdi da ga zaluđene tinejdžerke obasipaju ljubavnim pismima.

Izvor: index.hr

Tvorac igre
Foto: Gettyimages

Filip Bunekajn nalazi se u zatvoru zbog optužbi da je nagovorio 16 maloletnih devojaka na samoubistvo kroz igricu "Plavi kit" koja se polako širi svim zemljama sveta.

Dvadesetjednogodišnji Rus, koji je priznao krivicu za zločine koji mu se stavljaju na teret, kaže da su njegove žrtve "biološki otpad" i da su bile "srećne što će umreti" i da je na ovaj način jednostavno "čistio društvo od otpada".

"Ne brinite, sve ćete shvatiti. Umirali su srećni. Ja sam im dao ono što im je trebalo u stvarnom životu - toplinu, razumevanje i povezanost", kazao je policiji Rus.

Iako se u medijima spominjao broj od preko stotinu tinejdžera koji su se ubili igrajući "Plavog kita", Bunekajn tvrdi da se radilo o njih 16, dok ih je još 28 bilo spremno da oduzme sebi život.

"Postoje ljudi i postoji biološki otpad. Oni koji ne predstavljaju nikakvu vrednost za društvo. Oni koji jesu ili koji će raditi samo štetu. Ja sam čistio naše društvo od takvih. Pet godina smišljao sam kako. Bilo je važno razlikovati normalne ljude od ljudskog otpada”, rekao je on.

“Igra je počela. Davao sam im zadatke, govorili su mi o sebi, a potom smo pričali putem Skajpa kako bih saznao više o njihovu životu. Neočekivano, ali moja ideja je postala trend", hvalio se mladi Rus policiji.

Igra “Plavi kit” zapravo se temelji na ispiranju mozga psihološki labilnim tinejdžerima.

U periodu od 50 dana nagovara ih se da izvršavaju različite "zadatke", u početku nešto manje opasne poput gledanja horor filmova, buđenja u sitne sate, a potom vrlo opasne poput samopovređivanja. Na kraju se od njih traži da se ubiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

13 h

Podeli: