Lavrov posle Tilersona i Trampa: Sankcije nisu naš problem

Moskva i Vašington mogu i trebalo bi da zajedno rešavaju svetske probleme, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Sreda, 10.05.2017.

18:18

Lavrov posle Tilersona i Trampa: Sankcije nisu naš problem
Tanjug

On je to rekao nakon sastanaka s predsednikom SAD Donaldom Trampom i američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom u Vašingtonu.

Lavrov je dodao da dve zemlje veruju da ke uspostavljanje zona deeskalacije u Siriji usmereno ka okončanju nasilja u zemlji.

"Imao sam bilateralni sastanak s Reksom Tilersonom, onda je nas dvojicu primio predsednik Tramp. Razgovarali smo, pre svega o našoj saradnji na međunarodnom nivou", rekao je Lavrov, prenosi TAS.

On je dodao da pitanje sankcija Rusiji nije bilo tema razgovora sa Tilersonom i Trampom.

"Nismo razgovarali o sankcijama. To nije naš problem, to su jednostrane akcije koje su preduzete protiv nas", rekao je Lavrov.

TAS prenosi da je sastanak Lavrova i Trampa trajao oko 40 minuta i da je održan iza zatvorenih vrata.

Sastanak je usledio dan nakon što je Tramp otpustio direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je nadgledao istragu o umešanosti Rusije u predizbornu kampanju za predsedničke izbore 2016. godine, navodi AP.

Pre dolaska u Belu kuću, Lavrov je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, koji je rekao da je njihov sastanak prilika za dvojicu diplomata da nastave dijalog i razmenu stavova koju su započeli prošlog meseca u Moskvi.

Odnosi SAD i Rusije pogoršani su od američkih udara na sirijsku vazduhoplovnu bazu, a ovaj sastanak bi trebalo da bude signal da su se poboljšali odnosi za koje je nedavno Tramp rekao da su na "najnižem nivou", navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: