"Politika": Nikolić zbog prehlade nije bio na proslavi

Tomislav Nikolić zbog prehlade je izostao sa slavlja u sedištu SNS povodom pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, saznaje "Politika".

Izvor: B92

Utorak, 04.04.2017.

07:55

Foto: Tanjug

Nikolić je u ponedeljak u intervjuu za "Sputnjik" čestitao Aleksandru Vučiću pobedu na izborima i poručio da se ne vraća u SNS.

"Rezultati su onakvi kakve sam očekivao. Bio sam ubeđen da kandidat SNS mora da pobedi u prvom krugu i da bi praktično drugi krug bio neuspeh", rekao je Nikolić za Sputnjik.

Tokom izborne noći Nikolić se nije oglašavao, a nije bio na proslavi pobede aktuelnog premijera u prostorijama SNS, stranke koju je osnovao.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da mandat odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja.

Nakon toga će, kako je navela, uslediti konsultacije izabranog predsednika države sa partijama i izbor predsednika.

"Nikoliću mandat ističe 31. maja, a ako je po slovu Ustava i zakona i ako tako ostane, nakon toga imamo konsultacije novog predsednika države sa partijama i izbor predsednika", rekla je Gojkovićeva.

Nakon što je Srpska napredna stranka objavila da će njen kandidat za predsednika Srbije biti Aleksandar Vučić ,svoju kandidaturu najavio je i Tomislav Nikolić, koji je tako izazvao dosta bure na političkoj sceni.

Od kandidature za svoj drugi mandat odustao je nakon konsultacija sa Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: