Nikolić: Trampovu pobedu nije video samo ko nije gledao

Predsednik Tomislav Nikolić čestitao je Donaldu Trampu rekavši da se može očekivati saradnja Rusije i SAD, kao i bolje razumevanje Srbije po pitanju KiM.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

12:25

Nikolić: Trampovu pobedu nije video samo ko nije gledao
Foto: Tanjug

"Ako predizborna retorika nije bila lažna, možemo da očekujemo saradnju između Rusije i SAD, bolje razumevanje Srbije za njen stav o nepriznavanju nezavisnosti takozvanog Kosova, stav o nepridruživanju sankcijama prema Rusiji", rekao je Nikolić za Sputnjik.

On je rekao da će od Vlade Srbije tražiti da pripremi analizu o uticaju pobede izabranog predsednika Trampa na srpsku ekonomiju, investicije, spoljašnji dug.

"Mi sada treba da učinimo dodatne napore na uspostavljanju još boljih prijateljskih odnosa sa SAD", naglasio je predsednik Srbije.

On je naveo i da pobedu Trampa na izborima nije očekivao "samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život".

Kako kaže, građani SAD su na demokratskim izborima, slobodno izraženom voljom, izabrali sebi novog predsednika.

"Svet se menja, padaju stvorene elite, nema više onih za koje se unapred zna da će neko da radi za njih, niti onih koji će večito da rade za drugoga. Građani Amerike su umorni od sukoba sa drugim državama i učestvovanja u ratovima na tuđim teritorijama za koje su izborima pokazali da ih ne opravdavaju", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: