EU: Nova imena na crnoj listi zbog Krima

EU je dodala nekoliko osoba, među kojima je nekolicina nedavno ušla u ruski parlament, na "crnu listu" sankcija zbog njihove podrške Moskvi u pripajanju Krima.

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

19:05

EU: Nova imena na crnoj listi zbog Krima
Foto: Getty Images

"Savet je usvojio nove stavke u sklopu restriktivnih mera uvedenih zbog akcija koje podrivaju teritorijalni integritet Ukrajine", izjavio je slovački ministar finansija Peter Kazimir odgovarajući na pitanje novinara da li su zvaničnicima na Krimu uvedene nove sankcije, prenosi agencija Frans pres.

Kazimir je izjavio i da ne može otkriti dodatne informacije, pošto će svi detalji biti objavljeni sutra.

Diplomatski izvori iz EU tvrde da je šest poslanika sa Krima, koji su nedavno izabrani u rusku Dumu, dodato na "crnu listu".

EU je već ranije uvela zabranu izdavanja viza i zamrzavanje imovine za 151 osobu i 37 entiteta zbog njihove uloge u pripajanju Krima Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: