Zaharova: SAD koristile osiromašeni uranijum u Siriji

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova optužila je SAD da su dva puta u Iraku i Siriji koristile municiju sa osiromašenim uranijumom.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

09:47

Zaharova: SAD koristile osiromašeni uranijum u Siriji
Foto: GettyImages

Zaharova je rekla da se u zajedničkom izveštaju holandske nevladine mirovne organizacije PAKS i Međunarodne koalicije za zabranu oružja sa uranijom navodi da su SAD koristile to oružje tokom kampanje u Iraku, navodi N1.

Zaharova kaže da se u izveštaju govori i o neselektivnom korištenju osiromašenog uranijuma tokom američko-britanske intervencije u Iraku 2003. godine.

"Autori su zaključili da je američka vojska prekršila svoje vlastite propise u vezi sa upotrebom takve municije, koja je korištena protiv neoklopnih meta, uključujući ljudstvo i protiv civila", rekla je ona.

Zaharova kaže da zapadni mediji u vreme antisirijske i antiruske propagande potpuno ignorišu ovakve činjenice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: