Ministar prosvete o obuci srednjoškolaca za vozački ispit

Pre uvođenja teorijske obuke za vozački ispit u srednje škole u Srbiji, treba utvrditi koliko su učenici opterećeni i kakva je situacija u školskom programu.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

17:01

Ministar prosvete o obuci srednjoškolaca za vozački ispit

To je izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević.

Auto-škole su nedavno predložile da se ukine teorijska nastava i polaganje u auto-školama i da se sticanje znanja iz ove oblasti prebaci u srednje obrazovanje.

"Postoje oblasti u raznim predmetima koje su srodne i može se dosta uštedeti ako se tako posmatraju. Moramo videti i da li nastavnici u svojoj agendi od 40 sati stvarno imaju 10 sati pripreme", rekao je Šarčević. Ministar prosvete je najavio i konkurs za 200 nastavnika koji će učestvovati u izradi nastavnog plana i programa za narednu školsku godinu.

"Imamo sastanke sa zavodima, gde ćemo birati ljude različitih profila. Idemo na tematsko planiranje, horizontalne vidove plana i nastave, što će rezultirati kvalitetnijim planovima i programima nastave, manjie opterećenju učenika, kvalitetnijoj obuci nastavnika", rekao je Šarčević.

Po njegovim rečima "To je reforma koju treba da osete roditelji i đaci, što će i videti već sledeće školske godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: