Pentagon: Napadi na radare u Jemenu su defanzivni

Vojni napadi SAD na primorske radare u Jemenu su defanzivni, i ne predstavljaju jačanje američke uloge u sukobima u Jemenu, saopštio je Pentagon.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

00:52

Pentagon: Napadi na radare u Jemenu su defanzivni
Foto: Gettyimages

"Ovi napadi nisu povezani sa sukobima u Jemenu. SAD nastavljaju sa podsticanjem sukobljenih strana na prekid neprijateljstava i traženje političkog rešenja", rekao je portparol Pentagona Piter Kuk na konferenciji za novinare.

"Naše vojne akcije su odgovor na raketiranje američkog raketnog razarača "Mejson" sa teritorije pod kontrolom pobunjenih Huta, saopštio je Pentagon.

Portparol Pentagona Piter Kuk je rekao da je napade odobrio američki predsednik Barak Obama i da su oni predstavljali odgovor na nedavne raketne napade koji su pretili razaraču "Mejson" i drugim brodovima koji se nalaze u međunarodnim vodama Crvenog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: