12 godina od pogibije gardista u kasarni na Topčideru

Godišnjica pogibije gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića obeležena ispred mesta na kojem su nastradali.

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2016.

07:15

12 godina od pogibije gardista u kasarni na Topčideru

Gardisti su stradali u kasarni u Topčideru 2004. godine.

Na komemorativnom skupu ispred ulaza u vojni objekat Karaš u Topčideru govoriće članovi porodica nastradalih gardista i njihovi advokati Olgica Batić i Predrag Savić.

Godišnjicu će obeležiti i organizacija Žene u crnom skupom u Knez Mihailovoj ulici pod sloganom "Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru".

Prema infomacijama koje je nedavno objavio portal Insajder, pripadnike Gardijske brigade ubila je treća osoba, pokazalo je superveštačenje obavljeno u SAD, čime je osporen zvanični izveštaj da su oni stradali u međusobnom sukobu.

Jakovljević i Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. godine u tajnom vojnom objektu Karaš, u Topčideru, gde su bili na straži.

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu dok je takozvana nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Više javno tužilaštvo u odgovoru Insajderu navelo je da je taj postupak i dalje u predistražnoj fazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

21 h

Podeli: