Vehabović: Nakon referenduma u RS na potezu Tužilaštvo BiH

Nakon sprovedenog referendum u RS Tužilaštvo BiH mora da sprovede zakonske mere protiv onih koji su prekršili Ustav BiH.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

21:36

Vehabović: Nakon referenduma u RS na potezu Tužilaštvo BiH
Foto: Thinkstock

To je BHRT rekao sudija Evropskog suda za ljudska prava iz BiH Faris Vehabović.

"U ovom slučaju očigledno je da su neke državne institucije zakazale. Bio sam razočaran saopštenjem Tužilaštva, koje nije reagovalo na nepoštovanje odluke Ustavnog suda BiH", rekao je Vehabović.

Za njega je Tužilaštvo BiH "najslabila karika" u državi zbog koje, kako tvrdi, ona ne funkcioniše.

"Tužilaštvo BiH je institucija koja u svakom momentu, bez obzira protiv koga je usmerena neka odluka, mora pokrenuti postupke protiv odgovornih lica, protiv onih koji nisu ispoštovali odluku Ustavnog suda…Oni moraju raditi na prevenciji krivičnih dela”, rekao je Vehabović.

On smatra da je uloga međunarodne zajednice u ovom slučaju bila specifična, ali ne može se reći da je bila negativna.

To što međunarodma zajednica nije preduzela korake, prema njegovim rečima, dovelo je do toga da Ustavni sud reši pitanje praznika, a ne visoki predstavnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: