ID preuzela odgovornost za napad sekirom u nemačkom vozu

Avganistanac star 17 godina koji je sekirom napao ljude u vozu u Nemačkoj je bio pripadnik Islamske države, navode iz ID, prenosi AFP.

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2016.

10:04

ID preuzela odgovornost za napad sekirom u nemačkom vozu
Foto: GettyImages

"Izvršilac napada hladnim oružjem u Nemačkoj jedan je od boraca Islamske države i tom akcijom se odazvao pozivu da se napadnu zemlje koje se pod vođstvom SAD bore protiv Islamske države u Siriji i Iraku", navodi Amak, agencija bliska ID.

Potparol nemačke policije ranije je izjavio da je napadač tokom napada uzviknuo "Alahu akbar", a kod njega je pronađena i fotografija ID.

Avganistanac je došao pre dve godine u Nemačku kao maloletnik bez pratnje i u martu je podneo zahtev za azil, rekao je Herman televiziji ZDF.

Živeo je u domu za tinejdžere izbeglice do pre dve nedelje kada je smešten u hraniteljsku porodicu.

Tri putnika zadobila su teške povrede, a Rojters javlja da su u kritičnom stanju. Jedna osoba je lakše povređena, a 14 je zbrinuto zbog stanja šoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: