Mali: Nisu tu da demonstriraju moć, ali čekamo istragu

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da svrha Komunalne policije nije da "demonstrira moć", ali je pozvao sve da sačekaju rezultate istrage o slučaju smrti na pijaci.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

14:30

Mali: Nisu tu da demonstriraju moć, ali čekamo istragu
Foto: Tanjug

"Svrha Komunalne policije je da uvede red u grad kako bi on bio bolje mesto za život i da omogući građanima da se osete bezbedno. Oni nisu tu da bi demonstrirali moć prema našim sugrađanima. Ipak, mislim da nije dobro da se prerano donose bilo kakvi zaključci ili da se pojedinici i institucija osuđuju", naveo je Mali.

Kako je istakao, on "nikada nije i nikada neće tolerisati nasilničko ponašanje ljudi u uniformama".

Gradonačelnik beograda je istakao da su "odmah pokrenute istrage na svim nivoima" i dodao da će ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja nadležnosti, pojedinac ili pojedinci biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Mali je dodao da komunalni policajac mora da bude odgovorna i savesna osoba i da njihov posao nije nimalo lak.

"Svakodnevno su na terenu izloženi različitim situacijama, i važno je da i od građana, i sa njihove strane, postoji normalna i uravnotežena komunikacija i saradnja", naveo je gradonačelnik Beograda.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" organizovala je protest ispred sedišta Komunalne policije u Mekenzijevoj i bacila ispred zgrade 200 kg lubenica.

Jedan prodavac na Vidikovačkoj pijaci preminuo je kada su pripadnici komunalne policije pokušali da ga legitimišu.

Zaštitnica građana Beograda Katarina Žeželj zbog toga je pokrenula postupak kako bi se utvrdilo da li je komunalna policija prekoračila mere iz svoje nadležnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: