Zukorlić: Odbor za obrazovanje je samo prvi korak

Poslanik Bošnjacke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić prokomentarisao je njegov izbor za predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje.

Izvor: Beta

Nedelja, 26.06.2016.

09:04

Zukorlić: Odbor za obrazovanje je samo prvi korak
Foto: Tanjug

Kako kaže, Srbija je time poslala poruku da jednako tretira sve svoje građane bez obzira na etničku i versku pripadnost.

Osim toga, on je rekao da je pri kraju sporazum o njihovom pridruživanju parlamentarnoj većini.

"Na putu opredeljenja ka dijalogu i pomirenju, veoma je važno imati ljude koji će moći da grade mostove s regionalnim okruženjem, koje ima svoje verske i kulturološke razlike, ali isto tako i sa širim okruženjem gde imamo sav taj muslimanski svet i zapadni svet", rekao je Zukorlić za RTS.

On je dodao da je Odbor za obrazovanje bitan resor, da se na obrazovanju gradi budućnost, da je važno krenuti sa utvrđivanjem tog temelja, jer, kako je ocenio, sve što nam se danas dešava je posledica lošeg obrazovanja.

Njegov izbor je, rekao je Zukorlić, deo dogovora sa vladajućiom skupštinskom većinom koji teku u cilju potpisivanja sporazuma o saradnji i njihovom pridruživanju parlamentarnoj većini.

Kako kaže, sporazum je pri kraju i da je njegov izbor na čelo Odbora za obrazovanje prvi korak.

"Nismo tražili ministarske pozicije, želimo da uključimo mlade ljude iz Sandžaka, da osete da je država otvorena za njih", zaključio je Zukorlić.

Zukorlić je u petak, 24. juna, izabran za predsednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, a za njegov izbor na tu funkciju glasalo je 11 članova, dok je protiv bilo dva, a uzdržanih nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: