Veoma toplo i sparno, do 36 stepeni

U Srbiji se ujutro po kotlinama očekuje kratkotrajna magla, dok će tokom dana biti pretežno sunčano, veoma toplo i sparno, s temperaturom do 36 stepeni.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

01:00

Veoma toplo i sparno, do 36 stepeni
Foto: Thinkstock

Posle podne i uveče uz lokalni doći će do razvoja oblačnosti, kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, uglavnom u planinskim predelima.

Duvaće slab do umeren vetar, koji će na planinama i u južnom Banatu biti povremeno jak. Jutarnja temperatura biće od 18 do 24 stepena, u južnom Banatu oko 26, a najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.

RHMZ je upozorio da se u nedelju, 26. juna uveče i tokom noći ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode s pojačanim vetrom, obilnijim pljuskovima i gradom.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano, toplo i sparno, uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko 24, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

U Srbiji će u nedelju biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa slabim i umerenim, a u južnom Banatu povremeno jakim vetrom. Uveče se očekuje naoblačenje i osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim vetrom, a ponegde i kratotrajnim vremenskim nepogodama s obilnijim pljuskovima i gradom.

U utorak će biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, izraženijim na jugu i jugoistoku.

U sredu i četvrtak biće pretežno sunčano i toplije, a u petak se očekuje novo prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima. Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za hronično obolele. Najviši stepen opreznosti se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima.

U košavskom području Srbije nervno labilne osobe mogu osetiti tegobe u vidu nemira, pojačane aktivnosti i agresivnosti.

Meteoropatske reakcije moguće su i vidu glavobolјe i zamaranja. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja i umerena fizička aktivnost, kao i pridržavanje saveta lekara kod hronično obolelih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: