Petrov: Spreman sam na ostavku, da ostane Orešković

Potpredsednik vlade Hrvatske i lider Mosta Božo Petrov kaže da je spreman da podnese ostavku, ako to znači ostanak premijera Tihomira Oreškovića na funkciji.

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2016.

17:43

Petrov: Spreman sam na ostavku, da ostane Orešković
Getty Images

"Za nas postoje samo dve opcije - ova vlada na čelu s Oreškovićem ili novi izbori", izjavio je Petrov novinarima u Vladi posle poziva lidera HDZ Tomislava Karamarka da posle njega ostavke podnesu i Petrov i Orešković.

Petrov je, međutim, rekao da je spreman da podnese ostavku samo ako to od njega bude tražio HDZ "kao cenu da Orešković ostane na čelu vlade". On je tražio od HDZ da odustane od opoziva premijera Oreškovića.

Na pitanje hoće li Most potpisati predlog opozicione Socijaldemokratske partije o rapuštanju Sabora, Petrov je odgovorio da će o tome odluku doneti Nacionalno veće Mosta.

Povodom odluke državne Komisije za sprečavanje sukoba interesa da je Karamarko bio u sukobu interesa, Petrov je rekao da je Most od samog početka upozoravao da "samo jedna osoba nosi politički teret".

Očekuje se izjava premijera Tihomira Oreškovića.

Prvi potpredsednik Vlade Tomislav Karamarko danas je podneo ostavku na tu dužnost i najavio da će se sutra u Saboru glasati o opozivu premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: