Uhapšene dve osobe zbog prodaje falsifikovanih lekova

Policija je uhapsila dve osobe zbog postojanja osnova sumnjeda su, koristeći lažna imena, prodavali falsifikovane lekove i medicinska sredstva.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

13:23

Default images

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i drugih posebnih oznaka robe, nedozvoljena trgovina i udruživanje radi vršenja krivičnih dela uhapšeni su E. Z. (1975) i S. Z. (1980), saopštio je MUP.

Policija je, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, pronašla 13 flašica medicinskih sredstava„ Vidatoks kapi bez etikete, sedam nesklopljenih kutijica za kapi„Vidatoks, 81 nalepnicu za te kapi, 32 uputstva za korišćenje, dve kutije leka za potenciju Blive.

Pretersom prostorija firme policija je pronašla 120 kutija Bisoprolola, dve kutije Vidotoks“kapi, 18 kutija Cijalisa i dva USB fleša na kojima su se nalazili podaci o naručivanju i prodaji falsifikovanih lekova.

Postoje osnovi sumnje da su E. Z. i S. Z., kao odgovorna lica firme koja se bavi veleprodajom medikamenata i medicinskih sredstava, falsifikovane lekove i medicinska sredstva, koristeći lažno ime, kurirskom službom dostavljali naručiocima.

Policija je krivičnu prijavu u redvnom postupku podnela i protiv muškarca zaposlenog u firmi osumnjičenih, kod koga je pronađeno 320 kutija različitih lekova bez akciznih markica Ministarstva zdravlja, među kojima su lekovi za potenciju Vijagra i Cijalis.

Osumnjičenima E. Z. i S. Z. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: