Višak listića u Kuli, ponovo se glasa na četiri mesta u KG

Izbori na dva biračka mesta u opštini Kula najverovatnije će biti poništeni zbog viška listića u glasačkim kutijama, rečeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

10:35

Višak listića u Kuli, ponovo se glasa na četiri mesta u KG
Foto: Tanjug

Višak listića registrovan je na biračkom mestu 11 kao rezultat proceduralnog propusta biračkog odbora, a zbog sličnog propusta održane su demonstracije pristalica Ruske stranke u selu Lipar, ispred biračkog mesta 40.

Oni su predstavnike Srpske napredne stranke optužili za "izbornu krađu" i pritom su uzvikivali "Lopovi" i "Prevara", a protest je obezbeđivala policija.

Na osnovu obrađenih podataka sa 164 biračkih mesta u Kragujevcu na kojima je glasalo 90.060 birača (58,39 odsto) od ukupno 154.277, lista Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje osvojila je 34,05 odsto glasova, saopštila je Gradska izborna komisija Kragujevca.

Prema podacima GIK u Kragujevcu lista "Veroljub Verko Stefanović - Zajedno za Kragujevac (DS, ZZS)" osvojila 21,27 odsto, a lista Ivica Dačić SPS - JS 9,30 odsto.

Manjinska Ruska stranka osvojila je 1,19 odsto glasova, dok su ispod cenzusa "Boris Tadić Pokret za naš grad - SDS" sa 4,92 odsto, "Svi za Kragujevac - Milan Urošević (LDP-SPO) 4,68, a Grupa građana "Slađan Rakić - Kragujevačka inicijativa Eko park" 4,46 odsto.

GIK je utvrdila i da će zbog nepravilnosti sledeće nedelje biti ponovljeno glasanje na četiri biračka mesta. Reč je o tri biračka mesta u MZ Beloševac i jednom biračkom mestu u MZ Petrovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: