Ponedeljak, 18.04.2016.

08:56

Zagreb: Vozač koji je umalo pregazio bebu je Srbin

Muškarac koji je u subotu ujutru umalo izazvao tragediju u Zagrebu i automobilom pregazio kolica s bebom je srpski biznismen Miroslav Stanojević, piše „Indeks“.

Izvor: index.hr

Zagreb: Vozač koji je umalo pregazio bebu je Srbin
Foto: Thinkstock

Kako navode, on je direktor kompanije „Karvel“, koja posluje i u Zagrebu, sa sedištem u Beogradu. Bave se uvozom japanki i sportske odeće za region.

Stanojević je u nedelju izašao pred prekršajnog sudiju i izrečena mu je novčana kazna od ukupno 18.800 kuna (295.000 dinara). Osim toga, dobio je zabranu korišćenja međunarodne vozačke dozvole B kategorije u iduće dve godine, a mora platiti i sudske troškove od 932 kune.

„M. S. (1970), koji je u subotu ujutru skrivio saobraćajnu nesreću u zagrebačkoj ulici, pritom umalo usmrtio nekoliko ljudi, među kojima i oca s bebom u kolicima, pred istražnim sudijom priznao je krivicu i iskazao kajanje za sve za šta se tereti“, navodi se u saopštenju Prekršajnog suda u Zagrebu.

Kako navode, Stanojeviću su za počinjena dela izrečene kazne u maksimalnim iznosima propisanim Zakonom o sigurnosti saobraćaja na putevima i izrečena mu je zaštitna mera zabrane upravljanjem motornim vozilom u maksimalnom trajanju predviđenom Prekršajnim zakonom.

On se teretio za vožnju u alkoholisanom stanju, upravljanje vozilom s nevažećom saobraćajnom dozvolom, jer nije koristio pojas i za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj ima povređenih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: