Gori čuveni "Ric", vatrogasci još imaju posla

Poslednji sprat čuvenog hotela "Ric" u Parizu zahvatio je jutros veliki požar, koji je posle nekoliko sati stavljen pod kontrolu. Povređenih nema.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2016.

09:28

Gori čuveni
Foto: Tanjug

Kako prenose agencije, požar u hotelu koji se renovira primećen je u 6 časova, a vatra je zahvatila veliku površinu na poslednjem spratu zgrade, a zatim i potkrovlje i krov.

"Požar je krenuo sa poslednjeg sprata. Niko nije bio tamo, pa nema ni povređenih ni žrtava", rekao je šef vatrogasne brigade Ivon Bot.

Na mestu požara je 15 vatrogasnih ekipa i sa vatrom se bori oko 60 vatrogasaca. Policija je evakuisala čuvare i radnike iz "Rica", kao i okolne zgrade, a crn dim se vidi iz svih delova Pariza.

Kako prenosi BBC, požar je posle nekoliko sati stavljen pod kontrolu, ali će intervencija vatrogasaca "potrajati".

"Nema rizika da će se požar dalje širiti, ali je pred nama još mnogo posla. Vatri je veoma teško prići i nije je lako kontrolisati u ovim uslovima", rekao je Bot.

Legendarni "Ric", jedan od najpoznatijih svetskih hotela sa pet zvezdica, nalazi se u elitnom kraju Pariza, a zatvoren je 2012. godine zbog renoviranja. Otvaranje je bilo zakazano za mart ove godine.

Četvorospratni hotel u klasičnom stilu je u vlasništvu egipatskog milijardera Mohameda al Fajeda i trebalo je da bude ponovo otvoren ove godine nakon što je tri godine zatvoren zbog renoviranja od prizemlja do krova, navodi AFP.

Omiljeni hotel Čarlija Čaplina, Koko Šanel i Ernesta Hemingveja, po kome je i nazvan mali hotelski bar, "Ric" je poznat i kao mesto gde su britanska princeza Dajana i Dodi Fajed večerali neposredno pre nego što su doživeli fatalnu saobraćajnu nesreću 1997. godine.

🔥 #MOOD #RITZ #RITZONFIRE #BLACKCLOUD #PARIS #VENDOMEPLACE #NODIKTAT #INSTAFREE #INSTAGAY

A photo posted by MBX______ (@mbx______) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: