"Ubijeni piloti ruskog aviona i helikoptera"

Ruski Generalštab je saopštio da je jedan od pilota koji je upravljao ruskim vojnim avionom koji su Turci oborili, ubijen dok se spuštao padobranom.

Izvor: B92, Beta/AP

Utorak, 24.11.2015.

19:13

Default images
Foto: printscreen

Kako prenosi “Sputnjik“, pilot je upucan sa zemlje.

Portparol generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj rekao je da podaci s ruskih radara pokazuju da su turski vojni avioni narušili sirijski vazdušni prostor tokom obaranja ruskog aviona.

Rudskoj je rekao da su pobunjenici pucali na ruski helikopter koji je učestvovao u potrazi za dvojicom pilota aviona Su-24, prenele su ruske novinske agencije.

On je rekao da je ubijen jedan član posade helikoptera Mi-8 koji je bio prinuđen da sleti na neutralnu teritoriju. Ostali članovi posade su prebačeni u rusku vojnu bazu u Siriji.

Na snimku koji je objavljen na Jutjubu prikazana je paljba na ruske pilote koji su se spuštali padobranima.

Ranije su sirijski pobunjenici saopštili da su ubili dvojicu pilota.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će obaranje ruskog aviona izazvati velike promene u odnosima Rusije i Turske.

Ruski borbeni avion tipa Suhoj-24 oboren je iznad Sirije iz vazduha, raketom ispaljenom iz turskog aviona tipa F-16, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane.

SAD veruju da je upad ruskog aviona u turski prostor trajao tek nekoliko sekundi, nakon čega su ga turski lovci oborili, izjavio je jedan američki zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: