"Blic": Vlada ipak spasava Tanjug

Vlada posle informacije da je Tanjug zvanično prestao da postoji pokušava da nađe rešenje za Tanjug, piše “Blic”, pozivajući se na neimenovani izvor u Vladi.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2015.

07:00

Default images
Foto: Tanjug

Oni ističu da i pored naredbe o gašenju Tanjuga, čiji će zaposleni raditi do kraja novembra, Vlada je procenila da treba uložiti napore da se rešenje ipak nađe.

“Idealno bi bilo da se nađe kupac, pa će vreme do kraja meseca biti iskorišćeno za to”, kaže izvor “Blica” iz Vlade.

Međutim, ostaje nejasno zašto kupac, ukoliko ima zainteresovanih, nije pronađen do danas.

Podsećamo, premijer Aleksandar Vučić oštro je juče kritikovao ministra kulture Ivana Tasovca zbog gašenja Tanjuga.

“Ti (Tasovac) i Saša Mirković ste me ubeđivali da je to važno, potrebno i reformski. Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovde da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vesti, nigde te nisam video, samo sam čuo nemušto objašnjenje Saše Mirkovića, gde se poziva na tačku 141”, rekao je Vučić.

Tasovac je potom potvrdio da je Vučić bio protiv gašenja Tanjuga, ali, istakao je, ne i protiv poštovanja zakona, te dodao da će “sve biti po zakonu, bar dok je on ministar”.

Poručio je da su medijski zakoni usvojeni avgusta 2014. i da su mediji imali punih 15 meseci za proces privatizacije.

“Isto toliko vremena imali su i ljudi u Tanjugu i drugim državnim medijima, da potraže kupca ili bar privatizacionog savetnika. Tačno toliko vremena imali su, ako ni za šta drugo, a ono bar da Agenciji za privatizaciju u roku podnesu zahtev za organizovanje besplatne podele akcija”, naveo je Tasovac i istakao da je u tome moglo da pomogne “i sada skandalizovano novinarsko udruženje”.

Osim toga, juče je i britanski “Gardijan“ preneo je vest o zatvaranju agencije “Tanjug“ nakon 72 godine postojanja, nazivajući je “istorijskom agencijom“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: