Lavrov u SB UN: ID ima oružje za masovno uništenje

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je na sastanku SB UN da Islamska država poseduje komponente za proizvodnju oružja za masovno uništenje.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

17:16

Default images
foto: Beta/AP

Uz to upozorenje, on je naveo da grupa koja se zalaže za uvođenje kalifata u Iraku i Siriji treba da bude svrstana na posebnu listu terorističkih organizacija.

“U pojedinim delovima Iraka i Sirije Islamska država je zapravo kreirala ekstremističku kvazi državu, kojom komanduje efikasan i represivan aparat, sa stabilnim prihodima, dobro opremljenom vojskom koja ima komponente za proizvodnju oružja za masovno uništenje“, rekao je Lavrov na sastanku SB UN u Njujorku.

Ministri spoljnih poslova država članica Saveta bezbednosti su se sastali u Njujorku kako bi razgovarali o međunarodnoj bezbednosti uz fokus na Bliski istok i severnu Afriku.

Rusija je izvela prve vazdušne napade u Siriji i to usmerene ka Islamskoj državi, protivnicima režima Bašara el Asada, potvrdilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: