Potvrđeno: Asad pisao Putinu i tražio vojnu pomoć

Sirijski predsednik Bašar el-Asad zatražio je vojnu pomoć Rusije u pismu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, potvrđeno je iz Damaska.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

14:09

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Ruske vazduhoplovne snage su poslate u Siriju nakon zahteva sirijske države u pismu predsednika Asada upućenom predsedniku Putinu, u kome se nalazio poziv za slanje ruskih vazduhoplovnih snaga kao deo inicijative predsednika Putina u borbi protiv terorizma", navodi se u saopštenju kancelarije sirijskog predsednika, preneo je AFP.

Trajanje operacije ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji odrediće predsednik Rusije, ali to neće biti beskonačno, izjavila je predsednica Saveta federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko.

"Nadamo se da će napori Rusije da pomogne operaciji sirijskih snaga u borbi protiv terorizma, uz učešće naših drugih partnera, učiniti mogućim da se u određenom periodu, situacija (u Siriji) promeni", rekla je Valentina Matvijenko.

Ona je istakla da je neophodna "samo saglasnost i odluka" kada će operacija vazdušne podrške Siriji biti pokrenuta, naveo je TAS.

"Ali, po mom mišljenju, situacija zahteva hitnu pažnju, ona je krenula u veoma negatuvnom smeru", dodala je Valentina Matvijenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: