"Parada ponosa - nepoštovanje ubijenih na KiM"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM ističe da "neće dozvoliti nikakav skup, protest ili šetnju" kod "Srpskog zida plača" ispred Narodne skupštine.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2015.

11:55

Default images
Foto: Beta

Udruženje u saopštenju poziva medije da prisustvuju i daju podršku kod "Srpskog zida plača" po vremenu rezolucije UN u 12.44 sati.

Porodice žrtava, kako se navodi, izrazile su revolt zbog najavljene šetnje LGBT zajednice, smatrajući da se na taj način direktno izražava nepošptovanje ubijenih i otetih, te da je 2.500 fotografija amanet koji zaslužuje poštovanje i sećanje.

"Bol njihovih porodica je dovoljno veliki i ne treba ga dodatno povećavati, teret tuge koje porodice žrtava godinama nose na svojim leđima dovoljno je težak i ne treba im ga činiti još težim", poručuje Udruženje.

Podsećamo, povodom "Parade ponosa" u petak je u centru Beograda održana i litija za pravoslavnu porodicu i porodične vrednosti, nakon čega je kolona sa oko 100 građana sa ikonama i krstovima u rukama prošetala centralnim ulicama.

Održavanje "Ponosa trans osoba" i "Prajda" u nedelju je izvesno, poručuju organizatori oba skupa. Međutim, policija još nije objavila bezbednosnu procenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: