Češki premijer u BG; Razgovori o izbeglicama i EU

Češki premijer Bohuslav Sobotka boraviće danas i u sredu u Beogradu a sa njim će doputovati i ministar unutrašnjih poslova Milana Hovaneca.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

00:28

Default images
Foto: Beta, AP

"Trasa preko zapadnog Balkana postala je danas najvažnija trasa kojom prolaze izbeglice u Evropsku uniju. Veliki teret sada nosi upravo Srbija", rekao je Sobotka u ponedeljak.

Češki premijer je izjavio da će sa zvaničnicima Srbije razgovarati kako da Češka pomogne Srbiji i šta može da se uradi da se suzbije nelegalna migracija.

"Osim migracije razgovaraćemo i o članstvu Srbije u EU. Češka dugoročno podržava integraciju Srbije u strukture EU. Srbija je u pripremama za članstvo napravila veliki napredak", rekao je Sobotka.

Češkog premijer i ministra unutrašnjih poslova prati i brojna delegacija čeških preduzetnika.

Sobotka će razgovarati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u sredu i s potpredsednikom Skupštine Srbije Veroljubom Arsićem koji predvodi poslaničku grupu prijatelja Češke, i učestvovati na češko-srpskom poslovnom forumu.

Sobotka će se u Beogradu sastati i s predstavnicima češke dijaspore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: