DS: Ovakva prodaja Telekoma je na štetu građana

Demokratska stranka je saopštila da je način na koji Vlada namerava da proda Telekom samo još jedan od dokaza neznanja i nesposobnosti ove vlasti.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

11:16

Default images

Osim toga, kako ističu iz DS, to sve ide na štetu građana.

“Pokušaj prodaje najvažnije srpske firme, po uslovima koje je objavila Agencija za privatizaciju pokazuje da ljudi bez škole, sa kupljenim diplomama mogu jedino da otimaju i to oni i rade”, navodi se u saopštenju.

DS navodi da se iz poziva za prikupljanje ponuda uopšte ne vidi šta je predmet prodaje, da li je u pitanju većinski ili manjinski paket državnih akcija.

“Takođe, poziv je raspisan pod netransparentnim uslovima, bez ikakvih garancija da će kupac biti iz grupacije strateških partnera, odnosno firmi koje su u biznisu telekomunikacija”, ističe se. U saopštenju se dodaje i da Telekom Srbiju teoretski može da kupi onaj ko ima godišnji prihod od oko 170 miliona evra, što je pet puta manje nego poslovni prihod koji ostvaruje Telekom.

Telekom Srbije u ovom momentu nije imovinsko-pravno uređen sistem, što je i bio jedan od osnovnih razloga za produženje rokova u Zakonu o javnoj svojini, podseća se u saopštenju DS.

Zbog svega ovoga DS zahteva da se obustavi ovakav način prodaje Telekoma, "jer je već sada očigledno da će ovo, zbog nestručnosti, bahatosti i nesposobnosti režima Aleksandra Vučića, baš poput Beograda na vodi, biti još samo jedan u nizu poslova na štetu građana Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: