Erdogan tuži lidera opozicije zbog WC šolja

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tužiće lidera opozicije koji je izjavio da se u kupatilima predsedničke palate nalaze WC šolje sa pozlaćenim daskama.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

13:32

Default images
Foto: Beta/AP

Erdoganov advokat je za tursku agenciju Anadolija rekao da će predsednik tužiti lidera opozicije Kemala Kilidždaroglu zbog klevete i zahtevati kompenzaciju.

Kilidždaroglu, lider Republikanske narodne partije, sinoć je u televizijskom intervjuu demanotvao da je izneo takve tvrdnje, ističući da je pozlaćene daske na WC šoljama pomenuo u smislu opšte kritike na račun raskošnog načina života koji vode zvaničnici.

Prema navodima lidera opozicije, Erdogan je to "shvatio lično", prenela je agencija AP.

Erdogan je juče pozvao opoziciju da obiđe kupatila u njegovoj ogromnoj predsedničkoj palati i pronađe bar jednu od navodnih zlatom obloženih WC šolja.

Erdogan se zarekao da će dati ostavku ako takva šolja bude pronađena, prenela je agencija AFP.

Predsednička palata se nalazi u predgrađu Ankare, pokriva površinu od oko 200.000 metara kvadratnih i više od 30 puta je veća od Bele kuće, a veća je čak i od Versajske palate.

Erdogan je više puta branio ovo zdanje, kao "umetničo delo" koje predstavlja modernu Tursku u brzom usponu.

Turski predsednik, inače, očekuje da će na predstojećim izborima u nedelju njegova Partija pravde i razvoja (AKP) osvojiti dvotrećinsku parlamentarnu većinu, što bi mu omogućilo da progura promenu ustava kojom bi se uvećala nadležnost predsednika zemlje.

Istraživanja javnog mnjenja, međutim, pokazuju da je AKP daleko od osvajanja dvotrećinske većine na izborima, već je pitanje da li će osvojiti i prostu većinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: