Jak sneg na Zlatiboru i u Sjenici

Jak sneg trenutno pada na Zlatiboru i u Sjenici, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je u 13 časova izmereno minus šest stepeni, dok u mnogim mestima pada kiša.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

14:02

Default images
Foto: B92

Sneg umerenog intenziteta trenutno pada u Loznici, Valjevu, na Crnom Vrhu i u Kuršumliji, a slab sneg veje u Požegi, Kraljevu, na Kopaoniku, dok susnežica pada u Dimitrovgradu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Zbog snega koji neprekidno pada više od 12 sati na Pešteru nadležni u opštini Sjenica danas su u punoj pripravnosti, svi glavni putevi su prohodni dok problema ima sa prilazima do udeljenijih zaselaka.

Pomoćnik predsednika opštine Sjenica Mića Kaličanin rekao je Tanjugu da struje i vode ima na svim područjima te opštine i da se situacija neprestalno prati jer sneg i dalje pada.
Foto: B92
On je rekao da debljina sneznog pokrivača, po podacima sa terena, iznosi tridesetak santimetara a da su i lokalne saobraćajnice do centara mesnih zajednica prohodne.

"Nije tako strašno kao u februaru kada je Pešterrska visoravan bila zavejana ali sačekaćemo veče i noć pa ćemo videti ", rekao je Kaličanin.

Prema njegovim rečima, situacija sa snegom na Pešterskoj visoravni može da se promeni veoma brzo " za sat do dva" i zato je neophodna puna pripravnost.

Kaličanin je najavio i da je za sutra ujutro planirano i raščišćavanje lokalnih puteva i do najudaljenijih zaseoka.
Foto: B92
Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Beogradu, Nišu i Zaječaru, a slaba kiša pada u Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Negotinu, Kruševcu, Chupriji, Leskovcu i Vranju.

Najtoplije je na Paliću i u Velikom Gradištu, gde je izmereno šest i u Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Negotinu, gde je temperatura vazduha iznosila pet stepeni.

U Novom Sadu, Banatskom Karlovcu, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Leskovcu i Vranju izmerena su četiri, a u Kruševcu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru tri stepena.

U Kragujevcu i Dimitrovgradu izmerena su dva, Požegi, Kraljevu i Kuršumliji jedan, Loznici nula, na Zlatiboru i u Sjenici minus dva, a na Crnom Vrhu minus tri stepena.

Sneg je na Kopaoniku visok 94 centimetra, na Zlatiboru 15, u Sjenici 11, na Crnom Vrhu četiri, a u Kuršumliji dva centimetra.

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno vreme mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, a najviša dnevna temperatura iznosiće od jedan na jugu, do sedam stepeni na severu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: