Ponedeljak, 12.01.2015.

10:48

Saučesnica ekstremista u Siriji

Osumnjičena saučesnica islamiskih ekstremista, koji su prošle nedelje izveli napade u Parizu, 8. januara je ušla u Siriju iz Turske.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

To je izjavio danas turski ministar spoljnjih poslova Mevlut Čavušoglu.

Osumnjičena Hajat Bumedijen je stigla na aerodrom u Istanbulu 2. januara preko Madrida i odsela je u jednom hotelu pre nego što je u četvrtak prešla u Siriju, rekao je Čavušoglu, prenele su agencije.

U nedelju se pojavio video snimak njenog muža Ahmedija Kulibalija koji je objasnio kako će se odvijati napadi, a policija traga za osobom koja je snimila i objavila video tek kada su napadi prošli, navodi AP.

U međuvremnu je francuski minstar odbrane Žan-Iv le Drijan najavio da je Francuska, posle tri dana terorističkih napada, mobilizovala 10.000 pripadnika snaga bezbednosti koji će štititi zemlju.

On je rekao da će njihovo raspoređivanje početi sutra i da će priroritet imati najosetljivije lokacije.

Snage bezbednosti tragaju za osobom koju je premijer Francuske Manuel Vals nazvao "verovatnim" saučesnikom u terorističkim napadima koji su tri dana potresali Francusku.

Vals je rekao da je potraga hitna jer je "pretnja i dalje prisutna".

U napadima je poginulo 17 ljudi, među njima novinari Šarli Ebdoa, taoci i tri policajca.

Sva tri napadača ubijena su u petak u gotovo simultanim akcijama francuske policije.

Manuel Vals je danas rekao francuskoj televiziji BFM da je Francuska u ratu sa "terorizmom, džihadizmom i radikalnim islamom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: