Ponedeljak, 22.12.2014.

13:20

Oland upozorio građane posle napada

Predsednik Francuske Fransoa Oland, posle dva brutalna napada u Francuskoj kada su napadači uzvikivali "Alah akbar", upozorio je stanovništvo na krajnji oprez.

Izvor: Tanjug

Default images

Govoreći danas na nedeljnom sastanku kabineta, predsednik Francuske je takođe upozorio da Francuzi ne treba da budu u panici, izjavio je novinarima vladin portparol Stefan L Fol, prenosi AFP.

U nedelju je jedan čovek, vičući "Alah akbar" u francuskom gradu Dižonu, automobilom naleteo na grupu ljudi i povredio 11 osoba, od kojih dvoje teško, saopštili su policijski izvori.

Isti izvori su naveli da je reč o psihički labilnoj osobi, a da njegovi motivi za sada nisu jasni.

Sledeći incident usledio je samo dan pošto je francuska policija ubila čoveka koji ih je napao nožem u policijskoj stanici i na arapskom vikao "Alah akbar".

On je povredio lice jednom policajcu na ulazu u stanicu, a zatim ranio još dvojicu u mestu Žue-le-Tur u blizini grada Tur u centralnoj Francuskoj, prenosi AFP.

Potom su policajci pucali i ubili ga, naveli su policijski izvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: