Edukacija bolničkog osoblja o eboli

Za zdravsteni radnike iz Srbije sutra će biti organizovana edukacija o korišćenju higijensko-tehničkog materijala i opreme u cilju prevencije od ebole.

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2014.

13:56

Default images

Stručni skup "Mere prevencije od ebole" održaće se u Institutu za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Cilj edukacije, koja počinje u 10 sati, je praktična demonstracija i obuka medicinskih radnika za korišćenje svog higijensko-tehničkog materijala i opreme.

Skupu će prisustvovati oko 80 stručnjaka - predstavnici infektivnih klinika, urgentnih centara, instituta i zavoda za javno zdravlje sa teritorije Srbije.

O prevenciji i lečenju ebole govoriće direktora Instituta za javno zdravlje "Batut" prof. dr Dragan Ilić, epidemiolog dr Bojana Grgić i predsednik Republičke stručne komisije za intrahospitalne infekcije dr Ljiljana Denić.

Organizatori skupa su Institut "Batut" i Ministarstvo zdravlja Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: