Gašić: Svi saveznici pozvani

Američki predsednik Barak Obama i britanski premijer Dejvid Kameron pozvani su da prisustvuju vojnoj paradi 16. oktobra u Beogradu, izjavio je Bratislav Gašić.

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2014.

11:00

Default images

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je, prilikom uručenja donacija porodicama ugroženih pripadnika vojske u poplavama, da su pozvani svi saveznici Vojske Srbije i tadašnje vojske Jugoslavije na proslavu 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

"Svi saveznici tadašnje vojske Jugoslavije pozvani su da učestvuju u slavlju", rekao je Gašić novinarima u Generalštabu Vojske Srbije.

Odgovarajući na novinarska pitanja da li je bilo pritisaka sa zapada da se vojna parada ne održi, Gašić je odgovorio da nije.

I Gašić zabrinut za bezbednost premijera Srbije

Foto: Tanjug
Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da deli izraženu zabrinutost za bezbednost premijera Srbije i dodao da će biti učinjeno sve da Aleksandar Vučić bude bezbedan.

Upitan da li deli zabrinutost ministra za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina za bezbednost premijera, Gašić je rekao: "Da, naravno".

"Učinićemo sve da premijer bude bezbedan", rekao je Gašić novinarima prilikom uručenja donacija porodicama ugroženih pripadnika vojske u poplavama.

Vulin je ranije izjavio da strahuje za bezbednost premijera, a da ga brutalan napad na Vučićevog brata nije iznenadio, jer je tome prethodila višemesečna kampanja protiv cele porodice predsednika vlade.

"Mnogima ne odgovara da Srbija ima premijera koji ima veliku podršku u narodu, te se zato sa Vučićem obračunavaju napadima na njegovu porodicu", rekao je Vulin za "Kurir" od ponedeljka, navodeći da se pokazalo da je nositi prezime Vučić možda najopasnija stvar u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: