"Hrvatska će razmotriti pomoć BiH"

Josip Leko je izjavio, tokom posete opštini Domaljevac-Šamac na severu BiH, da će Hrvatska razmotriti mogućnost pružanja pomoći ugroženima Bosanskoj Posavini.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

13:39

Default images

Predsednik Hrvatskog sabora je podsetio da je Domaljevac-Šamac poplavljen 95 odsto teritorijalno i 97 procenata vrednosno, odnosno poplavljene su privatne kuće i privredni objekti.

"Šteta je ogromna tako da će biti teško to obnoviti i dati novi zamah privredi koja je bila živnula na području opštine", rekao je Leko nakon sastanka s opštinskim zvaničnicima.

Kako je naglasio, opštinskim privrednicima nije došla ni redovna podrška iz BiH, ali to je već problem u koji, kaže, on ne bi ulazio, prenela je Hina.

"Hrvatska će videti šta može da učini da bi se pomoglo području opštine Domaljevac-Šamac", obećao je Leko i dodao da isto važi i za susedne opštine Orašje i Odžak, takođe stradale od vodene stihije.

Leko će dvodnevnu posetu BiH završiti danas u Orašju, sastankom s najvišim političkim čelnicima bosansko-hercegovačkih Hrvata.

Predsednik Hrvatskog sabora na početku posete iz Tuzle je poručio da BiH nije samo partner i sused, već i više od toga za Hrvatsku koja će zagovarati njene interese i u Evropskoj uniji.

Podvukao je da je svaki dolazak u susednu zemlju, bez obzira na to da li je to Tuzla, Sarajevo, Mostar ili Banjaluka, dolazak u BiH i dodao da su želje i potrebe Hrvatske da se BiH izgrađuje kao funkcionalna, demokratska država, uz standarde koji važe za zemlje Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: