Pronađen teško oboleli dečak

Ašja King, teško oboleli dečak iz Velike Britanije, za kojim je policija tragala pošto je odveden iz bolnice bez saglasnosti lekara, pronađen je u Španiji

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2014.

09:25

Default images

On je tamo pronađen zajedno sa svojim roditeljima, saopštila je danas britanska policija.

Na sajtu policije navedeno je da se dečak, koji boluje od tumora na mozgu, nalazi u Španiji s majkom i ocem, preneo je AFP.

Policija je tragala za dečakom od četvrtka, kada su ga roditelji, članovi Jehovinih svedoka, bez dozvole odveli iz Opšte bolnice u Sauthemptonu, gde je smešten jer boluje od teškog oblika tumora na mozgu.

Prema jučerašnjim saopštenjima, dečak i njegovi roditelji poslednji put su viđeni u Francuskoj, a tužilac te zemlje rekao je da su vlasti pokrenule istragu o mogućoj otmici i "neispunjavanju roditeljskih dužnosti".

Iz pres službe Jehovinih svedoka je saopšteno da ne postoje naznake da su roditelji odveli dete iz bolnice iz verskih ubeđenja.

Jehovini svedoci prihvataju medicinsku pomoć, ali veruju da Biblija zabranjuje pojedine tretmane i često odbijaju da prime transfuziju krvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: