Raketirana Palata kulture, 3 mrtva

Tri osobe poginule su danas u Donjecku kada je artiljerijska granata, koju su navodno ispalili ukrajinski vojnici, pogodila Palatu kulture.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

17:34

Default images

Prema navodima očevidaca, poginuli su bili u automobilu koji je izgoreo posle eksplozije, koja je oštetila i okolne zgrade, prenela je agencija Itar tas.

Ekipe istražitelja pokušavaju da otkriju odakle je ispaljen smrtonosni projektil, a svedoci tvrde da je granatu ispalila grupa ukrajinskih vojnika.

Proruske snage navele su da im se predalo 129 pripadnika ukrajinske vojske i Nacionalne garde u mestu Starobeševo, kao i da s uspehom sprovode kontraofanzivu.

Tokom prošle noći u blizini Donjecka proruska milicija vodila je borbu s kaznenom jedinicom ukrajinskih snaga, čijih je 25 pripadnika ubijeno i ranjeno.

Snage milicije drže u blokadi oko 7.000 ukrajinskih vojnika i više od 400 oklopnih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: