Tražimo da odbace optužnicu za Srbe

Odbrana Ivanovića i još četvorice Srba, koji se terete za ratni zločin ubistva, najavila da će u narednih mesec dana podneti zahtev da se optužnica odbaci.

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

21:55

Default images

"Podnećemo i prigovor na dokaze koje je javni tužilac predložio ," rekao je za televiziju Most iz Zvečana advokat Olivera Ivanovića Nebojša Vlajić.

On je naveo da je "veliki broj dokaza koje je predložio tužilac pribavio nezakonito".

"Tražićemo da se ti dokazi izdvoje iz spisa i da se eliminišu", rekao je Vlajić i najavio da će odbrana podneti predlog svojih dokaza i listu svedoka koje će predložiti da budu saslušani.

Vlajić je objasnio da javni tužilac ima pravo da ispituje svedoke koje je pozvao, a isto to pravo ima i odbrana.

"Posle toga imaju pravo da ih ispituju i svi članovi sudskog veća koje čini troje sudija, a predsednica je Roksana Komsa iz Rumunije, dok će se imena ostalih znati ukoliko dođe do glavnog pretresa", rekao je Vlajić.

Advokat je rekao da veruje sudu i da nema razloga da unapred sumnja ni u koga pa ni u predsednicu sudskog veća, ali je naglasio da je svestan velikih političkih pritisaka koji dolaze sa svih strana.

"Težak je zadatak da se sa tim izbori ali verujem da će sudija u tome uspeti", rekao je on i dodao da je današnje ročište pokazalo da, kako je rekla Komsa, transparentnost pravosuđa doprinosi pravdi.

Predsednica sudskog veća Roksana Komsa je sudija Višeg suda sa desetogodišnjim radnim iskustvom iz Rumunije koja je poslednje dve godine radila kao predsednik prvostepenog suda.

Provela je četiri godine u misiji Evropske unije u Iraku kao viši glavni ekspert gde je obučavala iračke sudije za slučajeve terorizma i organizovanog kriminala. Poslednje četiri godine radi kao sudija u Euleks misiji na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: