Spuštaju nivo Begeja zbog naselja

Predstavnici opštine Žitište i Voda Vojvodine dogovorili su se da se nivo Begeja u toku dana spusti za 50 centimetara, saopšteno je iz Info centra Žitište.

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

11:34

Default images

Time će se, kako se navodi, stvoriti uslovi da se voda iz naseljnih mesta Žitište, Torak, Novi i Srpski Itebej prirodnim padom ulije u Begej.

Na teritoriji opštine Žitište, dodaje se, u toku večeri palo je više od 35 litara kiše po metru kvadratnom, dok je u tokom jula na ovoj teritoriji palo više od 230 litara kiše.

Član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Milenko Čolić rekao je za Info centar da je ovako velika količina vode najviše oštetila povrtarske i voćarske kulture.

"Ratarske kulture su još uvek u dobrom stanju, ali ako se intezitet padavina nastavi, očekujemo da će se smanjiti prinosi", istakao je Čolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: