Nedelja, 03.08.2014.

22:26

Rašćišćen plovni put ispod Pančevca

Večeras je uklonjen deo konstrukcije sa kablovima ispod Pančevačkog mosta, zbog kojih je jutros delom bila zaustavljena plovidba Dunavom.

Izvor: Tanjug

Default images

Intervenciju uklanjanja dela konstrukcije sa kablovima obavilo je preduzeće "Ivan Milutinović", koje se odazvalo pozivu ministarstva da pomogne da se raščisti plovni put i da Lučka kapetanija Beograd uspostavi normalni plovni režim, rekla je pomoćnik ministra infrastrukture Leposava Sojić novinarima.

Pomoćnica ministra je dodala da će procena štete biti najverovatnije urađena sutra.

Iako je plovni režim tokom dana bio otežan, funkcionisao je bez većih problema, rekla je Sojić.

Izvršni direktor preduzeća "Ivan Milutinović" Miodrag Milojević rekao je da ovaj posao treba da bude završen noćas, da je angažovan specijalizovani brod preduzeća "Ivan Milutinović" - "Žiča" - koji, kako je rekao, treba da dohvati taj element i da ga spusti u baržu.

Milojević je kazao da je na ovom poslu angažovano 15 ljudi iz ovog preduzeća.

Podsetimo, brod ''Krka'' izazvao je oštećenje na Pančevačkom mostu u nedelju u 10:30, kada je u nizvodnoj plovidbi zakačio nosače kablova i pokidao ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: