UKR: 19 civila poginulo na istoku

Najmanje 19 civila poginulo je tokom noći u žestokim borbama između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine, saopštile su danas lokalne vlasti.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

11:49

Default images

Ukrajinska vojska potiskuje proruske snage sve dublje prema njihovim uporištima, Donjecku i Lugansku, a takođe pokušava da potpuno opkoli neka područja koje su sada pod kontrolom proruskih snaga, uključujući mesto pada aviona "Malezija erlajnsa", koji se 17. jula srušio sa 298 putnika i članova posade, preneo je Rojters.

Zvaničnici grada Gorlovka su saopštili da je sinoć u napadu na taj grad poginulo 14 civila, uključujući petoro dece, dok su vlasti Luganska navele da je petoro ljudi poginulo kad je granata pogodila tamošnji starački dom.

"Neprijatelj koristi sva raspoloživa sredstva da bi potpuno opkolila Donjecku Narodnu Republiku", izjavio je sinoć u Donjecku komandant proruskih snaga Igor Strelkov.

Proruske snage navode da je od početka ofanzive zvaničnog Kijeva početkom maja poginulo ili povređeno ukupno 7.400 ukrajinskih vojnika, dok vlasti u Kijevu navode da ta brojka iznosi značajno manjih 1.500.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: