Kina se sprema za novi tajfun

Kina se priprema za nadolazak novog tajfuna, dok na jugu zemlje otklanjaju posledice najvećeg tajfuna koji je pogodio ovu zemlju u poslednje četiri decenije.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

12:13

Default images

Stradalo je 46 ljudi.

Vlasti u provinciji Žeižang, južno od Šangaja, naredile su ribarskim brodovima da se vrate u luku i pooštrile patrole duž obale, prenela je agencija Sinhua.

Tajfun Matmo sa udarima vetra od 140 kilometara na sat, prošao je severozapadno u pravcu gusto naseljene obale provincija Fuidžan pošto je tokom prethodne noći izazvao obilne padavine na Tajvanu.

Tom prilikom povređeno je petoro ljudi na Tajvanu a 31.505 domova ostalo je bez električne energije, preneo je AP.

Prema prognozama Opservatorije u Hongkongu, centar tajfuna trebalo je da skrene severno pošto udari u kopno i prođe preko oblasti zapadno od Šangaja gde se očekuje do 300 milimetara kiše.

U južnim delovima zemlje, u provinciji Žuangdong i ostrvu Hainan raščišćavaju se posledice koje je za sobom ostavio tajfun Ramasun koji je protutnjao Kinom, Filipinima i Vijetnamom prošle nedelje usmrtivši 151 osobu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: