SAD: Žrtvama ginekologa 190 mil. $

Žrtavama perverznog baltimorskog ginekologa, koji je fotografisao i snimao svoje pacijentkinje, biće isplaćeno ukupno 190 miliona dolara odštete.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

21:37

Default images

Medicinski fakultet pri univerzitetu "Džon Hopkins" u Baltimoru, na osnovu odluke suda, moraće da plati odštetu od 190 miliona dolara grupi od više hiljada žrtava perverznog ginekologa, koji je fotografisao i snimao svoje pacijentkinje, preneli su danas francuski mediji.

Nikita Levi, ginekolog koji je godinama radio na jednom od najprestižnijih medicinskih fakulteta u SAD, pacijentkinje je snimao, pre svega, uz pomoć minijaturnog fotografskog aparata sakrivenog u olovci.

On je izvršio samoubistvo dve sedmice nakon izbijanja afere 2013. godine.

Advokati, zastupnici oko 8.500 žena podnosilaca tužbe, saopštili su da je sud prihvatio predlog o odšteti.

Nakon samoubistva doktora iza njega je, kako je objavila policija, ostao računar sa velikim brojem dokaza.

Doznavši šta je doktor radio, naše klijentkinje su se osetile prevarenima, frustrirane su, imaju emitovne probleme i sada, zahvaljujući odšteti, možemo početi proces lečenja, naveli su advokati u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: