K.Lumpur:Protest kod ruske ambasade

Oko stotinu demonstranata protestovalo je jutros ispred ambasade Rusije u Kuala Lumpuru, tražeći pravdu za žrtve pada aviona Malezija erlajnsa.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

09:56

Default images

Demonstranti su uzvikivali "Želimo pravdu" i zahtevali da vlasti uhvate one koji su odgovorni za obaranje malezijskog putničkog aviona na teritoriji Ukrajine koju kontrolišu proruske snage, pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, prenela je agencija AP.

Protest ispred ruske ambasade u Kuala Lumpuru su organizovali mladi iz najveće malezijske političke stranke, UMNO.

Jedna od zaposlenih u ambasadi je izjavila da je osoblju naloženo da ne izlaze izvan ambasade.

Ona nije želea da kaže svoje ime pošto nije ovlašćena da daje izjave medijima.

Avion "boing 777" kompanije "Malezija erlajns", na letu Amsterdam - Kulala Lumpur, srušio se 17. jula na istoku Ukrajine, u regionu Donjecka, 60 km od ruske granice, odnosno u zoni sukoba proruskih snaga i ukrajinske vojske.

Poginulo je svih 298 putnika i članova posade - državljana 10 zemalja, među kojima 192 Holanđana i 10 Britanaca. Kako je saopštio UN, među poginulim aje bilo i oko 80 dece.

Zapadne sile optužuju proruske snage sa istoka Ukrajine da su oborili taj avion, moguće uz pomoć Rusije.

Proruski pobunjenici predali su danas crne kutije, koje su u dobrom stanju.

Dokazi na mestu gde se srušio malezijski putnički avion su kontaminirani i manipulisani u ogromnim razmerama, izjavio je australijski premijer Toni Ebot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: