Vranje: Spor oko duga za rasvetu

Isključenje javne rasvete u Vranju rezultiralo je nezadovoljstvom lokalne samouprave.

Izvor: B92

Utorak, 15.07.2014.

19:00

Default images

Gradonačelnik Zoran Antić kaže da ih na to niko nije upozorio, čime je ugrožena bezbednost građana i najavio da će se zbog kršenja propisa o energetici obratiti nadležnim sudovima. U Elektrodistribuciji Jugoistok odgovaraju da je Vranje dobilo upozorenje i ističu da u izmirenju obaveza nema privilegovanih.

Zbog ovakvog postupka Elektrodistribucije gradonačelnik Vranja Zoran Antić obratiće se nadležnim sudovima, jer je, kako kaže, izostalo upozorenje da će struja na ulicama grada biti isključena, čime je ugrožena opšta bezbednost.

Do kašnjenja isplate dugovanja od desetak dana došlo je zbog tehničkih razloga, kaže Antić, jer na račun grada nije uplaćen novac, kojim bi oni izmirili dug. Dodaje da je od početka njegovog mandata 2012. samo za javnu rasvetu uplaćeno više od 80 miliona.

U Elektrodistribuciji Jugoistok kažu da je Vranje sa računom dobilo i upozorenje sredinom prošlog meseca, ali kako rok od 15 dana nije ispoštovan, morali su da reaguju.

U sličnom problemu bili su Niš, Prokuplje, Leskovac i Zaječar, ali su računi plaćeni i sklopljeni su ugovori o reprogeramu. Bulatović upozorava da svi imaju jednak status kada je reč o izmirivanju obaveza.

Pre Vranja, bez javne rasvete ostali su Prokuplje i okolna sela, ali su je ponovo dobili. Kako bi smanjili troškove u opštini, Prokuplje traži najpovoljnijeg ponuđača za kompletnu rekonstrukciju ulične javne rasvete.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: