Mađarski ambasador doneo pomoć

Iako se situacija u ugroženim područjima smiruje, potrebe za pomoći ne jenjavaju. U Fondu B92 i danas je bilo užurbano, a pomoć je nastavila da stiže.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

18:41

Default images

Danas je ambasador Mađarske Oskar Nikovic doneo pomoć koju je lično prikupio sa saradnicima ambasade - neophodna sredstva za dezinfekciju: 36 kilograma sode-bikarbone i 200 litara asepsola. Donacija je uključivala i 600 flaša vode, koje će biti raspoređene širom zemlje u zavisnosti od potreba. Za početak, voda će biti slata na najurgentnija mesta.

Zahvaljujući vrednim volonterima i ljudima koji doniraju, ali i besplatno razvoze pomoć, tokom dana urgentni paketi su stigli spasiocima na nasipima u Ubu i Obrenovcu. U Beogradu su osnovne potrepštine poslate hostelu Taš In, a deo pomoći otišao je u Gornju Koviljaču. U prihvatne centre u Svilajncu i Sremskoj Mitrovici poslali smo kašice za bebe, vodu, sredstva za higijenu i dezinfekciju.
Prikupljanje pomoći se nastavlja dokle god za tim bude bilo potrebe. Pomoć možete da donesete u prostorije Fonda B92 (Kulturni centar Rex, Jevrejska 16, Beograd) svakog dana od 10 do 20 časova. Trenutno je najpotrebnije: voda, pelene i oprema za bebe, hrana, odeća i sredstva za higijenu za bebe i malu decu.

Novčanu pomoć možete i da uplatite na dinarski račun 340-36233-65, Erste bank.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: